TESTDATA

TESTDATA

TESTDATA

Hopp til hovedinnhold

Kompetansepluss Arbeid

Søk om tilskudd til kurs i grunnleggende lese-/skrive-, regne-, muntlig- og digitale ferdigheter, og opplæring i norsk og/eller samisk for voksne i arbeid.

Hvem kan søke

En søknad til Kompetansepluss Arbeid skal være et samarbeid mellom en opplæringstilbyder, minst én bedrift som opplæringsmottaker (privat eller offentlig virksomhet), og eventuelt andre organisasjoner som er involvert i prosjektet, som en næringsforening eller en arbeidslivsorganisasjon.

Husk at det er den virksomheten som står som søker som er ansvarlig for å motta og forvalte tilskuddet, holde kontakt med HK-dir underveis i prosjektet, og å rapportere når opplæringen er avsluttet.

Søknadsfrist

Løpende
(norsk tid)

Om tilskuddet

Søknadens omfang og tildeling av tilskudd
  • En søker (tilbyder eller opplæringsmottaker-bedrift) kan ikke søke om tilskudd for mer enn 200 timer per kurs. Hver søknad kan inneholde inntil 10 kurs.
  • En søker (opplæringstilbyder eller opplæringsmottaker) kan ikke få tilskudd til likelydende søknader. Med likelydende søknader mener vi søknad om opplæring i de samme ferdighetene, for den samme målgruppen og med de samme samarbeidspartene.

Kompetansepluss har føringer om å nå ut til alle regioner, dekke bredt bransjemessig og omfatte opplæringstiltak for alle ferdighetene. Ved oversøkning vil det derfor gjøres en helhetsvurdering av søknadene som kan få betydning for hvilke søknader som blir innvilget.

Øremerkede midler for Samisk satsing i 2023

En liten del av midlene er øremerket prosjekter i samiske områder. For å være kvalifisert til samisk-satsing, må opplæringsmottakere og deltakere være fra det samiske språkforvaltningsområdet. For 2023-utlysningen gjelder det kommunene Unjárga-Nesseby, Deatnu-Tana, Porsanger-Porsáŋgu, Kárášjohka-Karasjok, Guovdageaidnu-Kautokeino, Gáivuotna-Kåfjord, Loabák-Lavangen, Hábmer-Hamarøy, Aarborte-Hattfjelldal, Raarvihke-Røyrvik, Snåase-Snåsa og Røros.

Sammensetning av kurs

Søkeren setter sammen kurs med modulene i søknadsskjemaet. Hver modul angir et bestemt antall timer med opplæring i en grunnleggende ferdighet. Størrelsene på modulene er fastsatt ut fra faglige vurderinger, og forskjellige ferdigheter har dermed forskjellige moduler.

I søknadsskjemaet kan man ikke i samme kurs kombinere moduler i opplæring i norsk eller samisk med opplæring i lesing/skriving eller muntlige ferdigheter.

Søker kan sette sammen kurs ut fra følgende moduler:

Sammensetning av kurs
Antall timer
30
40
50
80
100
150
Lesing/skriving
X
X
X
X
X
Regning
X
X
X
Digitale ferdigheter
X
X
X
Muntlige ferdigheter
X
X
X
Norsk eller samisk
X
X
X
X

Kurs skal være avsluttet slik at tilskuddsmottaker har tid til å lage sluttrapport innen 1. september 2024. Opplæringen kan ikke være gjennomført før søker har mottatt tilsagn om tilskudd. Søkere som starter opplæring før de har mottatt svar på sin søknad gjør dette for egen regning og risiko.

Hensikten med tilskuddet

Tilskuddet dekker:

Tilskuddet er basert på antall timer oppgitt i søknaden multiplisert med en timesats på kr. 1 500. Satsen skal dekke alle kostnader i forbindelse med opplæringen, slik som kartlegging av deltakere ved kursstart, forberedelser, undervisning inkludert før- og etterarbeid, motivasjonsarbeid, møter med bedriften, utarbeidelse av materiell, faglig oppfølging av deltakere og evaluering.

Søker forplikter seg til å gjennomføre opplæringen med kvalifisert instruktør og med minimum antall deltakere som det er innvilget tilsagn til.

En opplæringstime utgjør 60 minutter inkludert 15 minutters pause. Det er ikke anledning til å omregne og innrapportere 45 minutter som en opplæringstime. Opplæringstilbyder har ansvaret for å føre frammøtelister. Vi anbefaler at dere bruker vår mal for å registrere frammøte.

Hvis dere velger å bruke egen mal, må frammøtelisten omfatte definerte punkter fra malen vår (Word).

Tilskuddet dekker ikke

  • opplæring som er dekket av annen offentlig finansiering, for eksempel tiltak gjennom Nav.
  • fagopplæring og lærlinger.
  • opplæring i bedriftsinterne systemer og utstyr.
  • opplæring organisert som selvstudium.
  • anskaffelser, som for eksempel teknisk utstyr.

Slik søker du

lajflsjfl

Krav til innholdet i søknaden

øjvøjg

ølskjfødjg

Veiledning og maler

Hvis dere velger å bruke egen mal, må frammøtelisten omfatte definerte punkter fra malen vår (Word).

Jeg har fortsatt ikke tilgang til "Large" her :)

Dette er en word-mal:

Her legger jeg inn en mal:

Filen blir ikke synlig:

[@portabletext/react] Unknown block type "file", specify a component for it in the `components.types` prop

Rapportering og oppfølging

De som mottar tilskudd, må registrere deltakere ved oppstart av kurs og rapportere om økonomi og gjennomføring ved avslutning av prosjektet. Opplæringstiltak som får tilskudd, skal gjennomføres innenfor tidsrammen søkeren har satt opp i søknaden. Eventuelle endringer underveis i prosjektet skal skje i dialog med HK-dir.

Kontakt oss

Astri Pestalozzi

Seniorrådgiver

E-post:astri.pestalozzi@hkdir.no