TESTDATA

TESTDATA

TESTDATA

Hopp til hovedinnhold

Kompetanseutvikling i anleggsbransjen

• Bransjeprogram for kompetanse • Kompetanseprogrammet

Det er behov for at flere ansatte i anleggsbransjen har kompetanse innen ADK-1 og speil- og muffesveis. Utdanningstilbydere kan søke om tilskudd til etablerte kurstilbud innen ADK-1 og speil- og muffesveis.

Disse fikk midler

Disse fikk idler

no 1
nanv
noe mer
enda neor er
no2 
vbnsd 
sdf o enof emr
fovpd spd fsfnsknf

Hvem kan søke

Kun utdanningstilbyder kan søke om tilskudd til kompetanseutvikling i anleggsbransjen. Søker må være registrert i Brønnøysundregisteret.

Eksempler på utdanningstilbydere som kan søke:

  • akkrediterte universiteter
  • akkrediterte statlige og private høyskoler med offentlig støtte
  • offentlige fagskoler og private fagskoler med offentlig støtte
  • fylkeskommuner
  • studieforbund som ligger inn under Kunnskapsdepartementets tilskuddsordning
  • andre private tilbydere

Ved søknad om midler til gjennomføring av allerede eksisterende tilbud, er det ikke krav om samarbeidspartnere.

Fagskoler uten fagområdeakkreditering har ikke fullmakt til selv å opprette fagskolestudier. Fagskoler som får tilskudd, skal selv søke NOKUT om akkreditering av videreutdanningstilbudet. Dette gjøres etter at fagskolen har mottatt tilsagn fra HK-dir.

Søknadsfrist

Utløpt
(CET)

Om tilskuddet

Tilskuddet er en del av Bransjeprogram for kompetanseutvikling og Kunnskapsdepartementets Kompetanseprogram.

Bransjeprogrammene er et trepartssamarbeid mellom myndighetene og partene i arbeidet på både arbeidstakersiden og arbeidsgiversiden. Partene i arbeidslivet har ansvar for å definere kompetansebehovet i bransjen, vurdere det faglige innholdet i opplæringstilbudene og fatte vedtak.

Hensikten med tilskuddet

Målet er at ansatte i denne sektoren får tilgang på nødvendig og relevant kompetanseutvikling for å mestre omstilling og bli stående i arbeid.

Målgruppen for tilbudet det søkes om tilskudd til skal omfatte både ufaglærte og fagarbeidere i bransjen. Både ansatte, permitterte og ledige som er tilknyttet bransjen skal kunne delta i utdanningen.

Vilkår for tilskuddet

Ved vurdering av søknader vektlegges følgende kriterier:

  • Tilbud som i størst grad treffer bransjens definerte behov for kompetanseutvikling.
  • Tilbud som har høy grad av fleksibilitet. Dette gjelder eksempelvis valg av undervisningsformer, organisering, vurderingsform (hvis aktuelt), varighet, progresjon, tid og sted.
  • Søknader som har et godt opplegg for markedsføring og rekruttering rettet mot bransjeprogrammets målgruppe.
Krav til kompetanseutviklingstilbudet

Tilbudene skal være korte og fleksible og kunne kombineres med tilnærmet full jobb. Opplæringen skal være gratis for deltakerne. På grunn av Covid-19-situasjonen, må tilbudet kunne distribueres digitalt hvis smittevernhensyn krever det.

Tilbudet må være arbeidsrelevant og dekke bransjens behov for kompetanseutvikling.

Utdanningstilbyder skal bidra til at informasjon om tilbudet rettes mot målgruppen, og det skal fremgå i påmeldingsinformasjonen hvem som er målgruppe for tilbudet.

Tilskuddet skal ikke gå til innkjøp av varig utstyr og skal normalt ikke gå til andre aktiviteter enn utvikling, tilpasning av eksisterende tilbud og første gangs gjennomføring av tilbudene. Tilskuddet kan ikke gå til vikarutgifter eller lønnsrefusjon for virksomheter. Det gis normalt ikke støtte til kjøp av lisenser. Det kan imidlertid gjøres unntak for lisenser på system for webinar eller lignende, samt noe teknisk utstyr som er nødvendig for at undervisningen kan distribueres digitalt.

Det er ikke anledning til å ta egenbetaling fra deltakerne. Det er en forutsetning at tilbudet er helt eller i hovedsak finansiert av staten. Når private tilbydere driver blandet virksomhet er det en forutsetning at det ikke forekommer kryssubsidiering, slik at offentlige midler brukes til økonomisk aktivitet. Private tilbydere kan ikke bruke offentlige tilskudd til å utvikle et produkt som senere tilbys i et marked.

Tilskuddet kan ikke finansiere aktiviteter som allerede støttes av staten, herunder aktiviteter som er finansiert gjennom rammeoverføringene til fylkeskommunene og fagskoletilbud som er en del av industrifagskolen.

Prosjektene må være avsluttet og rapportert inn senest 31.12.2023. Rapporteringsfrister vil fremkomme av tilsagnsbrevet, for mer informasjon, se under om rapportering.

Slik søker du

Krav til søknaden

Søknaden skal inneholde en beskrivelse av tilbudet, inkludert en beskrivelse av det faglige innholdet og en tidsplan for prosjektet.

I søknaden skal det også legges ved ett budsjett for gjennomføring. Merk at det skal være gratis for deltakerne å delta i tilbudene. Det innebærer at også eventuell eksamensavgift, semesteravgift med mer må dekkes av tilbyder og legges inn i budsjettet. Budsjettene må sannsynliggjøre at prosjektet det søkes om, lar seg gjennomføre. Budsjettet skal være i balanse og basert på reelle utgifter.

Veiledning og maler

Tilskuddsordningen forvaltes i henhold til retningslinjer for bransjeprogrammet fastsatt av Kunnskapsdepartementet.

Registrer søknad

Søker skal fylle ut søknadsskjema i en egen tilskuddsportal. Etter innlogging velger du tilskuddsordningen "Bransjeprogram for anlegg – Andre utlysning".

Slik behandler vi søknaden

Vurdering

Innkomne søknader prioriteres etter en helhetsvurdering av prosjektets innhold i henhold til målet for bransjeprogrammet og kriterier som spesifisert i avsnittet "Vilkår for å få tilskudd".

Prosjektene som i størst grad oppfyller gjeldende kriterier, prioriteres. I fordeling av midlene skal vi i størst mulig grad sikre bredde – både geografisk og innenfor bransjen.

Rapportering og oppfølging

Kompetanse Norge vil følge prosjektets (opplæringstilbudets) progresjon. Nærmere informasjon og krav til dette vil komme frem av brevet du får dersom din søknad blir innvilget og du mottar tilskudd. Tilskuddsmottaker er forpliktet til å bidra i en eventuell evaluering.

Du må rapportere underveis, både når det gjelder det faglige læringsutbyttet, deltakerinformasjon, deltakerevaluering, annen måloppnåelse og regnskapet. Det skal også rapporteres på antall påmeldte ved oppstart og antall deltakere som fortsatt følger opplæringen underveis. Rapporteringsfrister vil fremgå av tilsagnsbrevet.

Ved tilskudd på over kr 200 000 skal det leveres revisorattestert regnskap. Denne kostnaden kan inngå i budsjettet.

Dersom regnskapet viser et underforbruk etter gjennomført prosjekt, vil overskytende sum bli vurdert krevd tilbakebetalt.

Kontakt oss

Navn Navnesen, avdeling

stillingstittel

E-post:n@n.no

Telefonnummer:12345678